Om bloggen

Om bloggen

Vi vet mycket väl att vi ska analysera och tänka kritiskt. Gör du det på rätt sätt med dina egna siffror och kalkyler? De flesta av oss kör nog på ”tänka själv” modellen. Det finns inte tid till annat eller finns det hjälp att få?

Mitt namn är Lisbeth Hall och jag har startat den här sidan för dig som vill kunna mer om Excel men inte har den tiden det behövs för att sätta dig in i hur allt blir användbart när du vill analyser och ta beslut. Varför Excel tänker du kanske när det finns så många andra system? Jag tänker så här: Många vill använda Excel och bara ha informationen på sin egen dator och inte fara ut i Cyberrymnden med sina siffror. Min erfarenhet är också att väldig många tar ut information ur vilket system de än använder och anpassar det i Excel. Jag skriver om det i min blog läs gärna den. 

Min Blog består av berättelser skrivet som kåseri och  eftersom en Harvard professor har myntat att vi lär 21 gånger lättare en story än rena faktaredovisningar, så tycker jag att det passar bra att blanda in en lite rolig story bland all fakta som jag har tagit fram, och kanske är det något som du också tycker om!

Analysera

Det handlar om att Analysera . Jag ska guida dig så att med hjälp av Excel få fram väldigt mycket information och speciellt om man inte har enormt mycket data. I excel finns så mycket man kan använda och det är inte så svårt (när man har lärt sig förstås) Grejen är att det där med att analysera och tänka kritiskt är helt sjukt svårt, men med lite hjälp blir det  enklare! Genom lite ideer via bloggen och tips så ska du nog komma igång,

Tips

Lite tips hur du hanterar och lär dig mer om programmet. Så att du kommer över de där 30% som vi  som vanligast  bara använder av Excel 

Utveckling av AktivAnalys

Snart kommer en jag att starta en webbshop med rapporter

i Excel där Analys och Beslut ligger i fokus.