Blog

Drömvinsten

Drömvinsten

Ja Om jag får säga det själv så är det snart dags. Jo så är det, stackars ni alla andra men jag vet, och min ödmjukhet hämmar mig nästan att säga det men snart kommer jag att få den högsta drömvinsten någonsin.

Jag har egenhändigt byggt en Excelsnurra med siffror som ska ge mig ett slumpmässigt antal utvalda siffror. Snacka om freespins! Oändligt. I mitt inre anar jag storkovan och det ska bli spännande att kamma hem den på lördag. Synd att min pappa inte får uppleva detta - han som frågade så fort han såg mig med datorn påslagen -  Hur mycket har jag vunnit? Inte OM, för han var alltid så säker på att han vunnit. Jag blir riktigt nervös men jag anar att du skulle ha älskat Excelsnurran och säkerligen använt den med samma övertro som jag varje vecka. Min älskade Pappa, nu har jag samma ett verktyg för våra drömmar!

Jag kan ju inte låta bli att bilda mig när det finns tillfälle och söker på webben -Jo, Lotto startade faktiskt olympiaåret 1980 det var samma år som Tomas Ledin vann den Svenska uttagningen till melodislagerfestivalen med Just Nu, men Johnny Logan tog hem segern i Finalen med What´s an other year?. Snacka om vinster, så klart att dom hänger med även nu alla tre Lotto, Ledin och Logan.  Ordet Lotto härstammar från italienskan och är ett känt hasardspel vad dom andra härstammar från vet jag inte men säkert nåt lika maffigt!! Sedan 1500 talet har deltagare, mot insats, fått en bricka med siffror markerade och sedan med någon slumpmetod dras de vinnande siffrorna. Det är faktiskt ursprunget till nutidens Bingo! Nu har jag alltså byggt med Excels hjälp en slumpgenerande siffermaskin. http://www.aktivanalys.se/tips-och-bra-funktioner-excel/

Plötsligt känner jag en tomhetskänsla vad ska världen göra när jag vinner gång efter gång? Jag kommer att leva ett liv i sus och dus. Obarmhärtigt slår jag till och vinner vecka efter vecka eller Nej eller Jo varför inte. Jag ska gå till eftervärlden och nog ska uppkalla ett vin efter mig. I höstas var jag i Frankrike och köpte ett vin som heter Un jour je serais (En dag kommer jag att vara) tänk att jag visste redan då att något skulle hända. Hmm  jag tänker nu bara - Vad ska mitt vin heta?

Kanske finns det nån sammansvärjning som anser att jag inte kan slå igenom med min siffermaskin och som säger att slumpmässiga siffror som dras inte kan bli lika med slumpmässigt givna siffror i min snurra. Fast jag undrar om det inte är så att den maskin som drar siffrorna är bedrövligt dåligt utformad i nåt skit system.

Blir det ingen vinst så får jag väl som alla andra le ett eländigt leende och ilsket tänka

                                                Bättre lycka nästa gång.

 

 

One thought on “Drömvinsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.